Als spier-georiënteerde fysiotherapeute zie ik het lichaam als één geheel. Spieren werken met elkaar samen en moeten een gewricht coördineren in de juiste richting. Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid kan klachten veroorzaken. Ik zie het als mijn taak om een disbalans op de sporen en op te lossen.

Als sportfanaat help ik ook veel mensen die last hebben van sportblessures. Hardloopblessures komen bijvoorbeeld veel voor. Dankzij mijn partner, hij is atleet op de 800 meter, hebben wij samen een (online) trainingsprotocol ontwikkeld waarbij veel wordt gelet op hardlooptechniek. Met fysiotherapeutische behandelingen in combinatie met een goede manier van trainen heb ik in de afgelopen jaren al veel hardloop- en atletiek blessures bij mensen verholpen. Door mijn blik te werpen op de hele keten en het lichaam te zien als een geheel, zijn de klachten vaak in beperkte tijd weer opgelost!

Bewegen is altijd erg belangrijk. Het stimuleert de samenwerking van spieren onderling en is goed voor de bloedsomloop. Het helpt ook om de belastbaarheid van uw lichaam op te bouwen, zodat u minder snel klachten ontwikkelt.

Heeft u moeite om in beweging te komen? Ik begeleid een laagdrempelige wandelgroep op woensdagochtend. We letten tijdens het wandelen op onze houding, doen oefeningen tussendoor en geef ik tips ter preventie van verschillende klachten. De ideale combinatie van lekker buiten zijn en (weer) in beweging te komen.

Ook zwemmen is een optie om te bewegen als dat op het droge zwaar of pijnlijk is. Bij Aqua Groningen in Lewenborg geef ik hydrotherapie voor mensen met bijvoorbeeld fibromyalgie, reuma, chronische rugklachten of een nieuwe knie/heup. Dit is alleen op maandagavond.

U kunt voor beide beweegvormen terecht voor een gratis eerste proefles. Hiervoor dient u dicht van de te voren aan te melden

Hieronder vindt u een aantal therapievormen waarin Anouk gespecialiseerd is: